naplás tó projekt

naplás tó projekt

Naplás tó projekt

2019. szeptember 09. - Magyar Kriptonil

Budapest két külső kerületének a határában fekszik a természetvédelem alatt álló Naplás tó.
A tó egy mesterségesen felduzzasztott víztározó és természetvédelmi besorolását is csak alig húsz éve kapta. Ma már nem az itt őshonos fajok élővilága, és mag a tó is eléggé eliszaposodott, a negyven éve épült földgát pedig meggyengült.
Elengedhetetlenné vált a terület fejlesztése. Budapest mint világváros sokféle élménnyel gazdagítja az itt élőket és az ide látogatókat. Egy valami azonban még is hiányzik a városból. Egy komplett élmény és üdülőnegyed, ahol mindenféle vízparti élményeknek hódolhat az ember. Budapest közvetlen közelében nincs egy Hajdúszoboszlóhoz, vagy Hévízhez hasonló több ezer ember befogadására alkalmas fürdő és üdülőkomplexum. 
A Magyar Kriptonil Fürdő Zrt. ezért úgy döntött, hogy a terület átfogó fejlesztésre tesz javaslatot. A naplás tó környezete szinte teljesen kihasználatlan. Egy kis erdősávot leszámítva pusztaság és ipari parkok szegélyezik. 
A környék természeti értékei nem fognak károsodni, hisz a Szilas patak, a közeli Rákos patak és a Merzse mocsár továbbra is természetvédelmi terület maradnak. A Naplázs tó vízfelülete megnövelésre kerül. A Simongát utcánál fog az új gát felépülni. A Naplázs tó keleti oldala tófürdőként és szabadidőparkként fog működni, mely mellett egy fedett egy nyitott élményfürdő és egy harminc pályás csúszdapark fog helyet kapni. 1000 méter mélyen hőforrások találhatóak így a terület egész évben tudja a fürdőzni vágyókat fogadni. Hosszabb távú célunk, hogy Hajdúszoboszlót megelőzve Európa legnagyobb egész éveben látogatható fürdőkomplexumát hozzuk létre. A Tó nyugati partján üdülők és szállodák építését tervezzük. A terület jól megközelíthető, hisz a közelben fut az M0-ás és az M31-es autópálya. Közel van a Hungaroring és a H8-as és H-9es hévek, melyek a közeljövőben a 2-es metró részét fogják képezni. naplas_4.jpgnaplas_3.jpgnaplas_2.jpegnaplas_1.jpgnaplas_5.jpgnaplas_6.jpg

Speibe János
Páll Ferenc
Dankai Katalin

Magyar Kriptonil Fürdő Zrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://naplasprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7415055332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Speibe János 2019.12.21. 09:21:47

Jó hírekkel érkezem!

Kis csapatom fogja kialakítani Európa első pülüm fás ligetét a Magdolna Natúrpark területén. Ezen felül több a projekthez csatlakozó kisvasút beruházásban is részt fogunk venni. A híresztelésekkel ellentétben egyik beruházásból sem profitálok. Részvételünk célja a természeti értékek megőrzése és tovább gyarapítása. Hamarosan megkezdjük a Mátyásföldi öreg temető rekultivációját és a terület újrahasznosítását!

Speibe János

Naplás Projekt

LiDéRc 2020.04.17. 08:10:57

Faszszopó gecik vagytok! És nem mellesleg halottak!
süti beállítások módosítása